Skip to content
Menu

Parkinson en kokhalsproblemen: wat doen we ermee?

Tom en Marjolein zullen een korte beschrijving geven van de klinische gevolgen van de ziekte van Parkinson en daarbij aan de hand van voorbeelden uitleggen welke invloed deze ziekte kan hebben op het dagelijkse leven en de mondzorg van de patiënt.

Hyper kokhalsreflex bij een uitneembare voorziening – implantologie de oplossing?

Patiënten worden vaak naar het CBT of de kaakchirurg verwezen vanwege kokhalsproblematiek bij een uitneembare voorziening. Er wordt vaak gevraagd of het CBT kan zorgen voor goedkeuring voor implantaten ten behoeve van een implantaat gedragen constructie. Maar is implantologie altijd de oplossing? Gedurende de avond wordt ingegaan op de diagnostiek en de verschillende behandelmogelijkheden bij deze problematiek. Daarbij wordt specifiek in gegaan op de trail denture base (TDB), het beoordelen van de uitneembare voorziening en tips voor in de algemene praktijk.

Hanneke van Verseveld voltooide in 2015 haar studie tandheelkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hierna heeft zij in de reguliere praktijk gewerkt en is in 2016 aan de opleiding tot tandarts maxillofaciale prothetiek begonnen. Zij specialiseert zich in aangeboren en verworven afwijkingen. Sinds 2018 heeft zij de reguliere tandheelkunde geheel verlaten voor een verdere carrière in de bijzondere tandheelkunde.

Studieclub
24 oktober 2022

Parkinson en kokhalsproblemen: wat doen we ermee?

Vanaf 19.00 uur welkom
Aanvang programma om 19.30 uur

Erasmus MC
Collegezaal 1 en Foyer C

Opening:
Prof. Dr. Eppo Wolvius/ Sandra Verschoof Bestuurder CBT
Rijnmond

1e voordracht:
Marjolein van Stiphout en Tom Turk

2e voordracht:
Hanneke van Verseveld

* De kosten bedragen € 55,–

* Ook voor deze lezing worden KRT-Punten aangevraagd

* Inschrijven kan ook via www.dentalevents.nl